Obertes les inscripcions a l’Okup’Alt, un projecte de formació professionalitzadora per a joves de 16 a 24 anys a l’Alt Empordà

Okup’Alt és un projecte de formació que des de fa 10 anys es porta a terme des l’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb la coŀlaboració d’ajuntaments, agents socials i el teixit empresarial de la comarca.

Es tracta d’un projecte gratuït per a joves, que combina formació professionalitzadora, suport en la recerca de feina i diversos tallers d’ajut al seu desenvolupament personal. Tot plegat facilita que els i les joves participants augmentin les seves capacitats i habilitats professionals, la seva autoestima i el seu nivell d’autonomia.

L’Okup’Alt està dirigit a joves de la comarca d’entre 16 i 24 anys de l’Alt Empordà que no estudien ni treballen en aquests moments. Aquests joves portaran a terme durant aproximadament tres mesos, (febrer a maig), una formació pràctica en un ofici que, si es finalitza correctament, conclourà amb l’entrega del corresponent certificat acreditatiu. 

Aquest any, la formació es realitzarà, DEL 15 DE FEBRER AL 14 DE MAIG EN HORARI DE MATINS, a 3 municipis diferents de l’Alt Empordà:

  • Castelló d’Empúries: JARDINERIA De dilluns a divendres i de 9 h a 13 h. Al curs es realitzaran tasques com ara: desbrossar i netejar camins, horticultura, poda d’arbres, construir parets de pedra seca, fer plantació de jardins, arranjar zones verdes o netejar parcs urbans.
  • L’Escala: MANTENIMENT I PINTURA De dilluns a divendres de 9 h a 13 h. Es realitzaran tasques com: pintar edificis i mobiliari urbà, polir i envernissar, fer petits murs, rehabilitar parets, arranjar voreres, treballs de fusteria o manyeria i obra.
  • Sant Pere Pescador: BRIGADA De dilluns a divendres de 9 h a 13 h. Es realitzaran tasques com: lampisteria, mantenir i reparar maquinària municipal, polir i envernissar, col·locació de terres, rehabilitar construccions urbanes, pintar equipaments, sanejament i adequació d’espais o arranjar zones verdes.

Els/les joves participants a les tres opcions formatives de l’OKUP’ALT també realitzaran TALLERS, que tots els grups portaran a terme els divendres al matí. Aquests tallers seran tant de suport en la recerca de feina (elaboració de currículum, carta de presentació, preparació a l’entrevista, entrevistes de feina amb empreses de la comarca….) com de suport al seu desenvolupament personal (xerrades sobre les emocions, gènere, alimentació saludable, informació sobre drogues, seguretat vial…), a càrrec d’especialistes en cada un dels temes. Enguany Per complementar la formació es preparen currículums, es fan entrevistes de feina, xerrades sobre emocions, prevenció de riscos laborals, sortides, masterclass, etc.

Per inscripcions, cal adreçar-se a l’Oficina Jove de Figueres (C/ Anicet de Pagès, 2. Telf. 972 67 37 28) o bé directament a:

  • Castelló d’Empúries: Espai Jove El Centre o Espai Jove del Casal Cívic de Comercial Alberes
  • L’Escala: Oficina de Turisme de l’Escala
  • Sant Pere Pescador: Espai Jove de Sant Pere Pescador